Yaptıklarım, okuduklarım, seyrettiklerim, dinlediklerim, gezdiklerim …

Bugün 19 Mayıs 1919 ‘un 100. yıldönümüdür. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlattığı ve devletimizin kuruluşuna giden bu süreçte kendisine ve yol arkadaşlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Atatürk’ün  “doğum günüm budur” dediği, gençlere bayram hediyesi olarak verdiği bugün  “Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Herkesin bayramı kutlu olsun.

 

Atatürk’ün bazı sözlerini vermek isterim.

-Ben, manevî miras olarak hiçbir âyet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar.

-Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz.

-Biz uygarlıktan, ilimden ve fenden kuvvet alıyor ve ona göre yürüyoruz.

-Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

-Egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur.

Atatürkçülük veya Kemalizm; kısaca Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlık seviyesine ve hatta daha üstüne çıkarma gayretidir. Bu gayrette olan herkes Atatürk’ün yolunda gitmekte ve Atatürk’ün manevi mirasçıları olmaktadır.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.