Yaptıklarım, okuduklarım, seyrettiklerim, dinlediklerim, gezdiklerim …

Eşim Özlem ile beraber Kadıköy Halk Eğitim Merkezi “Uygulamalı Tiyatro” kursuna başladık. Kurs 22 Ekim 2022 de başladı ve Haziran 2023 ‘de bitecek.

Kurs Eğitmeni Eren Genç’ dir. Kendisi oyunculuk, yazarlık ve tiyatro yönetmenliği ve oyuncu koçluğu yapmaktadır. “Saf Aşk-Yeryüzü Var Olsun Diye” adlı romanı yazmıştır. 2019 yılından itibaren Kadıköy Belediyesi Halk Eğitim merkezinde kurslar vermektedir. Kocaeli Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmakta ve tezini hazırlamaktadır. Beykent Üniversitesi oyunculuk bölümünden mezundur. GOSA (Genç Oyunculuk Sanat Akademisi) kurucusudur.

Dersler Cumartesi 15:00-20:00 arasındadır. Kursiyer sayısı 30 dur.

Her hafta yapılan çalışmalardan bahsetmek istiyorum.

26 Kasım 2022

Oyun çıkması veya çıkmaması konusu konuşuldu. Oylama yapılarak karar verilecek. Ben oyun çıkmasına olumlu bakıyorum, eşim Özlem henüz kararını vermedi.Haftaya bu konu kesinliğe varacak.

İkişerli gruplara ayrıldık. Bir anımızı eşimizle paylaştık. Herkes hem kendi anısını hem de eşinin anısını sınıfta anlattı. Sınıf anıların gerçek sahiplerini bulmaya çalıştık. Eğer anılar sınıftakiler tarafından doğru tahmin edilemiyorsa, bu grubun başarılı olduğunu göstermektedir.

19 Kasım 2022

Aşağıdaki tekerlemeyle bir duyguyu sınıfa aktarmaya çalıştık.

“Adem madene gitmiş

Adem madende badem yemiş.

Madem Adem madende badem yemiş

Niye bize getirmemiş”

12 Kasım 2022

Duyguları tahtaya yazdık.

Armut kelimesi söylerken bir duyguyu sınıfa aktarmaya çalıştık. Sınıf o duyguyu tahmin etmeye çalıştı. Tahmin sayısı ne kadar fazla olursa o duyguyu başarılı bir şekilde karşıya aktarılmıştır.

5 Kasım 2022

Dünyada hiç konuşulmayan bir dilde bir konuyu sınıfa anlattık. Konu rastgele seçildi.

22 Ekim 2022

İlk ders. İsim ezberleme oyunu oynadık. Herkes birbirinin ismini eğlenceli bir şekilde ezberledi.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.